Posted on

Cămașa ta ar trebui să fie pe măsură – partea I

Când dorim să achiziționăm o cămașă nouă, de cele mai multe ori suntem puși să alegem între nenumărate stiluri, zeci de tipuri de material textil și detalii. Pare să fie pe ultimul loc cel mai important aspect: croiala. Cum îți vine. Magazinele de confecții oferă o serie de mărimi standard care satisfac persoanele cu un corp care se înscrie în tipare.

Dacă ești mic de statură nu înseamnă că și gâtul este mic sau brațele scurte. Pentru ca o cămașă să vă îmbrace perfect, suma pieselor din care este realizată  trebuie să realizeze un produs croit pentru o formă unică. Acest aspect este greu de realizat în mărimile standardizate.

Guler – Modalitatea în care curge cămașa este direct influențată de maniera în care gulerul este croit și montat. Acesta va avea impact și asupra gradului de confort: dacă e mic, vă ștrangulează; dacă este prea mare, cravata dumneavoastră nu va sta corect.

Un guler potrivit va permite introducerea unui deget între acesta și gât. Gulerul ar trebui să îmbrățișeze gâtul fără a-l presa.

Umeri – Imaginea generală a cămășii dumneavoastră este afectată dacă umerii nu sunt potriviți constituției dumneavoastră. Îmbinările nefericite vor ridica umerii într-un mod nefiresc. Cele prea îndepărtate de gât vor crea cute, deformând produsul. Forma corecta a umerilor este dată de îmbinări realizate corect la marginea acestora.

Mâneci – Mânecile largi nu mai sunt la modă. Pentru a evita acest aspect, subrațul trebuie realizat cât mai sus, creând o linie fluentă a mânecii.

Din perspectiva lungimii, materialul mânecii ar trebui să nu vă împiedice să îndoiți brațul.  Cu brațele extinse, manșeta mânecii ar trebui să atingă încheietura mâinii.

Când purtați sacou, lungimea recomandată a mânecii aparente este de maxim 2 cm peste manșeta hainei.

Pentru mai multe detalii privind măsurile perfecte ale cămășii Atelier Cămăși București, urmăriți următorul articolul de blog.

Cu prietenie,

Atelier Cămăși București