Posted on

Monograma

Conform Dicționarului Explicativ Român, cuvântul MONOGRAMĂ, având forma de plural Monograme, este un substantiv feminin care reprezintă un semn scris, gravat sau brodat, format prin alăturarea sau împletirea inițialelor numelui și prenumelui unei persoane, pentru a fi recunoscut de alte persoane sau pentru a-și recunoaște un obiect din proprietate.

Etimologia cuvântului este μόνος – unic, γραμμα – literă și vine din limba greacă. În țara noastră, cuvântul monogramă provine din francezul monogramme.

La Atelier Cămăși București, aveți posibilitatea să adăugați inițialele pentru a demonstra individualitatea acesteia și, de ce nu, a dumneavoastră.

Ca parte a procesului de realizare a cămășii, monograma comportă mai multe variante de personalizare.

Tipul monogramei: De la prima la ultima inițială, acestea pot fi despărțite de puncte și sunt brodate pe partea stângă a cămășii, cu litere înclinate (Italic) sau îngroșat (Bold). În funcție de dorința fiecărui client, echipa Atelier Cămăși București realizează monograma fără punctele anterior menționate, dar și cu caligrafie diferită.

Culoarea monogramei: dacă doriți ca monograma dumneavoastră să iasă în evidență, alegeți contrastul: se va realiza cu un fir de execuție în contrast cu țesătura. Puteți alege culoarea preferată, sau meșterii Atelier Cămăși București vor utiliza culoarea standard în funcție de culoarea cămășii comandate.

Poziția monogramei: alegeți unde să brodăm monograma dumneavoastră. Poziționarea standard și, am adăuga noi, ultra clasică, este pe partea frontală, în dreptul celei de-a cincea butonieră, numărând dinspre guler spre poale. Cămășile moderne își etalează monograma pe guler sau manșetă , pentru picătura de personalitate de care aveți nevoie.

Pentru mai multe detalii privind monogramele și detaliile de execuție ale cămășilor pe comandă Atelier Cămăși București, sunați-ne la numărul de telefon 0727.220.678.

Cu prietenie,

Atelier Cămăși București