Posted on

Un ghid succint al măsurilor standardizate

În acest articol, echipa Atelier Cămăși București s-a gândit să vă prezinte succint măsurile cel mai des întâlnite în țara noastră.

Măsurile standard au în vedere măsura gâtului, iar în România sunt exprimate în cm.

Mărimea CLASSIC

Aceasta este măsura clasică pentru români. Această cămaşă este potrivită şi comfortabilă. Spatele produsului este drept, acest tip de cămaşă potrivindu-se pentru majoritatea bărbaților.

Mărimea REGULAR

Reprezintă cea mai bună soluţie pentru cei care nu riscă să poarte o cămaşă  slim-fit, dar apreciază o croială cambrată pe torso şi abdomen. De această dată, spatele produsului prezintă 2 pense. Se potriveşte celor care doresc o cămaşă fixă pe talie.

Foto obținută de pe site-ul https://www.businessshirtsplus.com.au/

Mărimea COMFORTABIL

Acest tip de cămaşă este tip made-to-measure pentru a obţine o lăţime progresivă. Este o mărime mai confortabilă decât Regular deoarece măsoară mai mult în dreptul pieptului şi taliei. Spatele cămăşii prezintă o cută dublă pe mijloc care o face favorita celor care preferă comfortul sau mărimile mai generoase.

Mărimea SLIM

Se adresează oamenilor care doresc să fie la modă sau celor care sunt foarte subţiri şi apreciată produsele strâmte. Braţul şi antebraţul sunt destul de fixe, acesta fiind motivul pentru care se recomandă materiale tip stretch pentru acest model. În acest caz, spatele este simplu.

Mărimea EXTRA SLIM

Se pretează doar materialelor tip stretch. Recomandabil celor care etalează o constituţie mai firavă. Spatele este prevăzut cu două plise cusute. 

Cu prietenie,

Atelier Cămăşi Bucureşti